Každý rok s blížícím se svátkem svatého Martina vzpomínáme na tradice a chutě, které tento den provázejí. Symbolickým pokrmem tohoto dne je husa s knedlíkem a se zelím. Dnešní recept, který vám přinášíme, je receptem staročeským a přináší netradiční pojetí klasického pokrmu, které vás překvapí svou jemnou a zároveň pikantní chutí. Příprava této husy je snadná a výsledek naprosto jedinečný. Pečené husí maso, jemně okořeněné zázvorem, je šťavnaté a křupavé, a podáváné s brambory tvoří dokonalou kombinaci.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1/2 husy
- 1 lžička zázvoru
- 2 lžíce tuku
- sůl
- brambory
Husu naporcujeme na menší kousky, sloupneme z nich kůži, osolíme a posypeme zázvorem. Na rozehřátém tuku maso z obou stran opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nejprve dusíme pod pokličkou, pak kastrol vložíme do trouby a dopečeme tak, aby se na povrchu porcí utvořila kůrčička.
Podáváme s brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.