Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Sladké halloweenské marokánky. Rychlý recept zabaví celou rodinu

Sladké halloweenské marokánky. Rychlý recept zabaví celou rodinu

16.10.2024 - AndreaP.

Kandované ovoce a ořechy tvoří vždy dokonalou kombinaci. A jsou základem skvělých a velmi oblíbených sušenek, které jsou známé pod názvem marokánky. Příprava je jednoduchá, chuť vynikající. A krásně doplní sváteční stůl. Díky zdobení se tentokráte bude jednat o stůl doslova magicky strašidelný, pokud ale přece jen nejste příznivcem svátku Halloween, určitě si recept uschovejte, protože jej krásně využijete také na blížící se Vánoce.

(fotografie: Pexels)
 

Potřebujeme :

  • 1/4 l šlehačky
  • 160 g kandovaného ovoce
  • 160 g ořechů (můžete použít různé směsi)
  • 160 g cukru
  • 1 vanilinový cukr
  • 20 g hladké mouky

Na dozdobení:

  • čokoládovou polevu (tmavou i bílou), červenou polevu v tubě na perníčky

 

Šlehačku, cukr, vanilinový cukr a mouku svaříme za stálého míchání na kaši.

Do vlažné kaše vmícháme kandované ovoce a ořechy nasekané na malé kousky. Můžete zkusit použít sušené meruňky či švestky nakrájené na malé kousky v kombinaci s rozinkami (třeba namísto kandovaného ovoce).

Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou malé hromádky a zvolna pečeme.

Hromádky se roztečou do placiček, které následně budeme zdobit. Dle fantazie použijeme čokoládovou polevu, kterou potřeme spodní stranu marokánek. Po zaschnutí otočíme a kombinací tmavé a bílé čokoládové polevy pak doděláme oči, nos a ústa. Do ještě tekuté čokolády můžeme naskládat tenké plátky mandlí jako zuby.  Pokud chceme strašidelnost sušenek ještě zvýšit, použijeme červenou zdobící polevu (na perníčky) a lehce pocákáme.

Necháme zaschnout.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz