Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pečené rybí filé s brambory a zeleninou. Vše v alobalu a za pár minut

Pečené rybí filé s brambory a zeleninou. Vše v alobalu a za pár minut

9.10.2024 - AndreaP.

Představte si šťavnaté rybí filé, jehož chuť umocňují aromatické bylinky a spoustu zeleniny.  Tato zdravá delikatesa velmi jednoduchá na přípravu, pečená v alobalu společně s jemnými plátky brambor, přináší během chvilky rychlý oběd či večeři. 

(ilustrační fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 800 g zmrazeného rybího filé
  • 800 g brambor
  • 4 mrkve
  • 1/2 menšího celeru
  • 2 cibule
  • 8 žampiónů
  • 1 malá brokolice
  • 100 g rostlinného másla
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • oregano
  • petrželka
  • směs koření na ryby (směs kmínu, koriandru, papriky, česneku, zázvoru, kurkumy, černého pepře, tymiánu, bazalky, soli atd. - použít můžete koupenou hotovou směs nebo jen některé ze jmenovaných koření)

 

Porce filé okořeníme směsí koření na ryby.

Omyté brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Očištěnou cibuli, žampiony a mrkev nakrájíme na tenká kolečka, oloupaný celer nakrájíme na nudličky. Brokolici omyjeme a rozebereme na malé růžičky.

Obdélníkové kusy alobalu potřeme máslem a navrstvíme na ně nejdříve brambory, poté zeleninu a opepříme a osolíme. Nahoru položíme filé, zasypeme oreganem a sekanou petrželovou natí a zabalíme.

Grilujeme nebo pečeme v troubě asi 35-40 minut.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz