Pilaf je chutný a výživný pokrm, který tvoří základ rýže nebo pšenice (bulgur). Je spoustu druhů pilafů, záleží na tom, v které zemi se připravuje, a může obsahovat různé příměsi - zeleninu, ovoce, různé druhy masa a nikdy nesmí chybět koření. Je ideální jako příloha k masu, poslouží ale také jako samostatný lehký hlavní chod. Jeho příprava je jednoduchá, což z něj činí skvělou volbu pro každodenní vaření.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 200 g rýže
- 200 g másla
- 100 g květáku
- 50 g vařených brambor
- 50 g zeleného hrášku
- 50 g mrkve
- 50 g fazolí
- 2 cibule
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky tlučeného kardamonu
- 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku
- 1/2 lžičky mletého pepře
Nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na másle a vyjmeme. Pak postupně dusíme všechnu zeleninu a teprve hotové dáme dohromady.
V osolené vodě uvaříme rýži a přidáme ji k zelenině. Důkladně promícháme se vším kořením a solí a dáme na chvíli dodusit do vyhřáté trouby.
Hotový pilaf posypeme osmaženou cibulkou a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.