Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Krkovička v cibulové omáčce se smetanou

Krkovička v cibulové omáčce se smetanou

6.10.2024 - AndreaP.

Vepřová krkovička v cibulové omáčce je lahodné a syté jídlo, které potěší každého milovníka české kuchyně. Pokrm kombinuje šťavnaté plátky vepřové krkovice s bohatou a aromatickou cibulovou omáčkou, která je zjemněná smetanou. Co více si přát? Jednoduchý recept obsahující jen pár surovin, snadný na přípravu i na čas.

(ilustrační fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • 4 plátky krkovičky
  • 2 velké cibule
  • 1 šlehačka
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • brambory

 

Maso řádně omyjeme, naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji z obou stran prudce opečeme. Opečené maso vyndáme stranou na talíř a přikryjeme.

Na výpeku orestujeme na měsíčky nakrájenou cibuli, restujeme dlouho, cibule musí být téměř do hněda. Poté zalijeme šlehačkou a dochutíme. Vrátíme zpět maso a vše společně ještě prohřejeme.

Podáváme s uvařenými brambory.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz