Vepřová krkovička v cibulové omáčce je lahodné a syté jídlo, které potěší každého milovníka české kuchyně. Pokrm kombinuje šťavnaté plátky vepřové krkovice s bohatou a aromatickou cibulovou omáčkou, která je zjemněná smetanou. Co více si přát? Jednoduchý recept obsahující jen pár surovin, snadný na přípravu i na čas.
(ilustrační fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 4 plátky krkovičky
- 2 velké cibule
- 1 šlehačka
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olej
- brambory
Maso řádně omyjeme, naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji z obou stran prudce opečeme. Opečené maso vyndáme stranou na talíř a přikryjeme.
Na výpeku orestujeme na měsíčky nakrájenou cibuli, restujeme dlouho, cibule musí být téměř do hněda. Poté zalijeme šlehačkou a dochutíme. Vrátíme zpět maso a vše společně ještě prohřejeme.
Podáváme s uvařenými brambory.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.