Kuřecí játra jsou nejen chutná, ale také velmi výživná. Obsahují vysoké množství železa, zinku, draslíku a vitamíny řady B, dále vitamín A a D a další nezbytné živiny, které podporují zdraví a vitalitu. V kombinaci s paprikou a cibulí tvoří skvělou chuť. Recept je ideální pro ty, kteří si chtějí připravit rychlé a zdravé jídlo.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 500 g kuřecích jater
- sůl
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- olej
- brambory
Marináda:
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 polévková lžíce francouzské hořčice
- 1 lžička kari koření
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
Kuřecí játra důkladně očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na stejnoměrné menší kousky.
Smícháním protlaku, hořčice, kari a sójové omáčky vytvoříme marinádu, do které nakrájené kuřecí játra vložíme, promícháme a necháme zhruba 2 hodiny marinovat.
V mezičase si v troubě upečeme brambory.
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme naložená játra a restujeme doměkka. Když jsou játra hotová, přidáme pokrájenou papriku a cibuli a vše lehce osolíme. Ještě velmi krátce společně orestujeme.
Podáváme s brambory pečenými v troubě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.