Dýňová bábovka je skvělým podzimním moučníkem, který nejen krásně vypadá, ale také výborně chutná. Díky dýni je bábovka krásně vláčná a plná chuti, které připomínají teplé podzimní dny. Navíc je dýně bohatá na vitamíny a minerály, takže si můžete pochutnat bez výčitek. Vyzkoušejte s námi tento rychlý moučník a nechte se unést krásami podzimu.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 200 g najemno nastrouhané dýně
- 0,5 hrnku třtinového cukru
- 3 celá vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 0,5 hrnku oleje
- 3/4 hrnku vlažného mléka
- tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Celá vejce nejprve řádně vyšleháme s třtinovým cukrem, poté postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, olej, vlažné mléko a vše společně důkladně promícháme.
Nakonec do těsta lehce vmícháme najemno nastrouhanou dýni.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečeme zhruba hodinu. Zda je bábovka upečená poznáme trikem se špejlí zapíchnutou doprostřed bábovky. Pokud špejli vytáhneme suchou, máme hotovo.
Bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladit. Lehce pocukrujeme a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.