Pečená žebírka jsou dokonalým pokrmem pro milovníky masitých jídel. Těmto žebírkům, které mají samy o sobě bohatou chuť, přidá další výraznou chuťovou složku pivo a víno, což vytváří neodolatelnou kombinaci. Díky tomu ani zbylá omáčka nepřijde nazmar a budete ji s pečivem mlsat i potom, co sníte všechno maso. O tom, že rozhodně u jídla nebudete mít čisté ruce, se asi nemá smysl ani zmiňovat. Prostě toto jídlo se jí rukama a chléb se do omáčky namáčí co nejvíce!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 6 kusů hovězích žeber
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 150 g celeru
- 5 stroužků česneku
- 300 ml piva
- 200 ml červeného stolního vína
- 200 ml hovězího vývaru
- 1 dcl oleje
- 150 g rajského protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- koření: bobkový list, celý pepř, sůl, 1 větvička rozmarýnu, 1 větvička tymiánu
- cibulka na ozdobu
V pekáči na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a celer, nakonec přidáme plátky česneku, rozmarýn a tymián. Zalijeme protlakem, vše zahřejeme a zaprášíme moukou. Poté směs zalijeme pivem, vínem a vývarem, přidáme špetku soli, cukru, pár kuliček celého pepře a lístků bobkového listu.
Nakonec přidáme žebra, promícháme je se směsí a vše pečeme přes dvě hodiny na 150 stupňů v troubě.
Po upečení servírujeme s nasekanou cibulkou a pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.