Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pečená hovězí žebírka na pivu a vínu

Pečená hovězí žebírka na pivu a vínu

30.9.2024 - AndreaP.

Pečená žebírka jsou dokonalým pokrmem pro milovníky masitých jídel. Těmto žebírkům, které mají samy o sobě bohatou chuť, přidá další výraznou chuťovou složku pivo a víno, což vytváří neodolatelnou kombinaci. Díky tomu ani zbylá omáčka nepřijde nazmar a budete ji s pečivem mlsat i potom, co sníte všechno maso. O tom, že rozhodně u jídla nebudete mít čisté ruce, se asi nemá smysl ani zmiňovat. Prostě toto jídlo se jí rukama a chléb se do omáčky namáčí co nejvíce!

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 6 kusů hovězích žeber
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 150 g celeru
  • 5 stroužků česneku
  • 300 ml piva
  • 200 ml červeného stolního vína
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1 dcl oleje
  • 150 g rajského protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • koření: bobkový list, celý pepř, sůl, 1 větvička rozmarýnu, 1 větvička tymiánu
  • cibulka na ozdobu

V pekáči na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a celer, nakonec přidáme plátky česneku, rozmarýn a tymián. Zalijeme protlakem, vše zahřejeme a zaprášíme moukou. Poté směs zalijeme pivem, vínem a vývarem, přidáme špetku soli, cukru, pár kuliček celého pepře a lístků bobkového listu.

Nakonec přidáme žebra, promícháme je se směsí a vše pečeme přes dvě hodiny na 150 stupňů v troubě.

Po upečení servírujeme s nasekanou cibulkou a pečivem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz