Hledáte jednoduchý a rychlý recept na moučník, který potěší celou rodinu? Šlehačková bublanina s ovocem je ideální volbou! Tento moučník je snadný nejen na přípravu, ale rovněž je neuvěřitelně chutný. Kombinace jemného šlehačkového těsta a štavnatého ovoce nenechá nikoho na pochybách, že se rozhodně nebude jednat o dusivou buchtu, ale naopak o vláčnou a nadýchanou. Ať už máte doma jakékoliv ovoce, je tento recept ideální pro využití právě sezónního ovoce. Připravte si ho na nedělní odpoledne a užijte si sladkou chvíli pohody.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetku soli
- ovoce dle chuti
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
V míse vyšlehejte smetanu s cukrem do pěny. Přidejte vejce, špetku soli a dobře promíchejte.
Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, míchat je třeba, dokud nevznikne hladké těsto.
Toto těsto nalijte na vymazaný a vysypaný hluboký plech či pekáček.
Na těsto rovnoměrně rozložte ovoce.
Pečte ve vyhřáté troubě asi 30 minut, dokud bublanina nezezlátne a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
Vychladlý koláč lehce pocukrujte, nakrájejte a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.