V tomto nevlídném počasí nás tato skvělá polévka zcela jistě nejen zahřeje a zasytí, ale také potěší naše oko svou krásnou barvou. Podzim je prostě sezóna dýní a je třeba si je užít co nejvíce.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 1 kg hovězích kostí
- voda
- 2 větvičky celerové natě
- petrželka
- 1 jarní cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g hovězího masa
- 1 kg dýně nakrájené na kousíčky
- 50 g másla
- sůl a černý pepř podle chuti
- petržel
Omyté kosti a maso, nakrájenou zeleninu a česnek zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit do hlubokého kastrolu. Vznikne nám vývar, který posléze přecedíme.
Dýni očistíme, nakrájíme na kostky a uvaříme v trošce vody cca deset minut.
Poté k dýni přidáme dva hrnky vývaru z kostí, přikryjeme pokličkou a vaříme do doby než se dýně uvaří.Kdo má zájem, v této chvíli základ rozmixuje, ale nemusí být.
Přidáme maso z vývaru, které jsme mezitím nakrájeli nadrobno, přilijeme zbytek vývaru, opepříme, osolíme, přisypeme petrželku a ještě chvilku povaříme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.