Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Jemná drůbeží játra s osvěžujícími jablky

Jemná drůbeží játra s osvěžujícími jablky

28.9.2024 - AndreaP.

Dnes si společně ukážeme jednoduchý pokrm, který může být jak zajímavým předkrmem pro hosty při nějaké slavnostní události, tak hlavním chodem rodinného obědu či večeře. Jedná se o recept nesmírně rychlý na přípravu a nenáročný na suroviny. A o čem, že je tedy řeč? Hlavní slovo budou mít drůbeží játra. Restovaná drůbeží játra s jablky jsou lahodným a výživným pokrmem, který spojuje jemnou chuť jater s osvěžující sladkostí jablek. 

(fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • 500 g drůbežích jater (kachních)
  • sůl
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 2 jablka
  • olej


Drůbeží (případně kachní) játra orestujeme na oleji, poté osolíme.

Na rozškvařených kostičkách anglické slaniny osmažíme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli a na kostičky pokrájená jablka. Poté takto orestované smícháme s připravenými játry.

Ihned podáváme s bramborovou kaší nebo hranolkami a salátem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz