Dnes si společně ukážeme jednoduchý pokrm, který může být jak zajímavým předkrmem pro hosty při nějaké slavnostní události, tak hlavním chodem rodinného obědu či večeře. Jedná se o recept nesmírně rychlý na přípravu a nenáročný na suroviny. A o čem, že je tedy řeč? Hlavní slovo budou mít drůbeží játra. Restovaná drůbeží játra s jablky jsou lahodným a výživným pokrmem, který spojuje jemnou chuť jater s osvěžující sladkostí jablek.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 500 g drůbežích jater (kachních)
- sůl
- 100 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 2 jablka
- olej
Drůbeží (případně kachní) játra orestujeme na oleji, poté osolíme.
Na rozškvařených kostičkách anglické slaniny osmažíme nadrobno nakrájenou oloupanou cibuli a na kostičky pokrájená jablka. Poté takto orestované smícháme s připravenými játry.
Ihned podáváme s bramborovou kaší nebo hranolkami a salátem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.