Náhlý pokles teplot přinesl to, co se každoročně opakuje v tomto období - čekárny lékařů se začínají plnit pacienty s různými formami viróz. Každý druhý člověk se potýká s nachlazením nebo chřipkou. A tak přichází na řadu česnek, který je, jak víme, základní součástí každé přírodní domácí lékárničky. V tomto receptu nečekejte nějaké extra vaření, jedná se o recept rychlý, skromný, prostě přesně takový, na jaký má člověk potýkající se s nemocí sílu. Základem bude česneková omáčka, místo masa tentokrát použijeme kvalitní vysokoprocentní párek dle vlastního výběru a chuti.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 4 lžičky másla
- 4 lžíce mouky
- 200 ml mléka či smetany
- 10-20 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- 2 kvalitní párky z vysokým obsahem masa
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Rozředíme ji vodou a mlékem. Řádně rozšleháme a 10 minut povaříme.
Do omáčky vložíme na kolečka nakrájený párek a česnek, který buď rozmačkáme, případně pro odvážnější rovněž necháme na plátky, dosolíme a opepříme a necháme společně provařit. Pokud máme raději jemnější omáčku, přidáme ještě další mléko či smetanu.
Podáváme s bramborem nebo knedlíkem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.