Nemáte zrovna chuť na maso a jste milovníci hub? Pak právě pro vás máme tento recept na skvělé plněné žampióny, doplněné nakonec smetanou pro zjemnění. Snadná příprava a skvělá chuť. Vyzkoušejte a dáte nám za pravdu.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 500 g velkých žampionů
- 80 g másla
- 1 malá cibule
- 120 g rýže
- 3 dl kysané smetany
- sůl
- pepř
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat.
Z očištěných žampionů odkrojíme třeně.
Na lžíci másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme jemně usekané třeně, pepř, sůl a osmažíme.
Pak vmícháme rýži a touto směsí naplníme kloboučky žampionů. Takto naplněné je urovnáme do máslem vymaštěného pekáčku, pokapeme rozehřátým máslem a upečeme v mírně vyhřáté troubě, až žampiony změknou.
Krátce před dopečením polijeme kysanou smetanou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.