Hledáte recept na nějaký nový nevyzkoušený moučník nejen k nedělní kávě? A znáte něco lahodnějšího než čerstvě upečený koláč plněný tvarohem a sladkou podzimem hýřící hruškou?
(fotografie: https://depositphotos.com)
Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 125 g másla
- špetka soli
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 50 g moučkového cukru
Tvarohová náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 1 citron na šťávu a kůru
- 150 g cukru krupice
- 1 třtinový cukr s limetkou
- 300 g očistěné a nakrájené hrušky
1 koláčová forma (25 cm průměr)
Změklé máslo propracujeme s ostatními surovinami v pevné těsto a necháme ho 30 minut odležet v chladu.
Těsto rozválíme na velikost koláčové formy, kterou jím vyložíme. Dno propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nezvedlo. Koláč potřeme tvarohovou náplní a poklademe očistěnou a nakrájenou hruškou.
Pečeme při 170 stupních cca 35 minut. Po upečení pocukrujeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.