Dýňový chlebíček s pekanovými ořechy je skvělý k snídani nebo jako sladká svačina. Díky velkému množství koření v receptu je aromatický. Je to ideální recept pro toto podzimní období a není tak známý jako klasické dýňové muffiny. Je plný podzimních chutí a vůní, které připomenou krásu tohoto ročního období.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1,5 šálku hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1 šálek dýňového pyré
- 1/2 šálku rostlinného oleje
- 2 celá vejce
- 1 šálek cukru
- 1/2 šálku hnědého cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů
Nejprve si předehřejte troubu na 175 stupňů. Vymažte a vysypte moukou formu na chlebíček.
V míse smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl, skořici, muškátový oříšek, zázvor a hřebíček.
V jiné míse smíchejte dýňové pyré, olej, vejce, cukr, hnědý cuk a vanilkový extrakt, dokud nebude směs hladká.
Postupně do této mokré směsi přidávejte smíchané suché ingredience a míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Nakonec vmíchejte nasekané pekanové ořechy.
Těsto nalijte do připravené formy a pečte zhruba hodinu, dokud špejle zapíchnutá do středu chlebíčku nebude po vytažení suchá.
Nechte chlebíček zhruba deset minut chladit ve formě, poté jej vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.