Pokud hledáte snadný recept, na který nepotřebujete mnoho surovin a zasytí vás, tak toto je ta správná volba. Brambory po římsku jsou totiž oblíbený pokrm už z dob našich babiček, který kombinuje jednoduché a dostupné suroviny s velmi chutným výsledkem. Tento recept zahrnuje vařené brambory nakrájené na plátky, které se spojí s osmaženým česnekem, anglickou slaninou a rajčaty. Je to skvělý způsob, jak si vychutnat brambory trochu jinak.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 600 g vařených brambor
- 300 g rajčat
- 1 lžíce sekané petrželky
- 2 lžíce sádla
- sůl
- mletý pepř
- 2 stroužky česneku
- 100 g anglické slaniny
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
Na sádle osmahneme drobně nakrájený česnek, potom přidáme nakrájenou libovolnou anglickou slaninu, oloupaná a na tenké plátky nakrájená rajčata a za častého míchání dusíme tak dlouho, až směs zhoustne.
Nakonec přidáme nakrájené brambory, vše osolíme, opepříme a dobře prohřejeme.
Podáváme posypené sekanou petrželkou.
Bezmasá varianta: sádlo nahraďte rostlinným olejem a slaninu vynechejte.
Vaše názory
good
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.