Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Podzimní pirožky s brynzou a dýní

Podzimní pirožky s brynzou a dýní

17.9.2024 - AndreaP.

Potřebujete zahnat menší hlad, vymyslet dítěti nějakou prima svačinu do školy či vás jen honí mlsná, případně chcete jen nějak obohatit či vylepšit svůj jídelníček? Pak přesně pro tyto případy se hodí následující recept. Kombinuje jemnou chuť brynzy s nasládlou chutí dýně, což je ideální kombinace pro podzimní dny. 

(fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • kelímek čistého pomazánkového másla 
  • stejně velký kelímek hrubé mouky
  • 120 g brynzy
  • 80 g očištěné dýně
  • 2 stroužky česneku
  • lžíce sekané petrželky
  • mléko či vejce na potření
  • slunečnicová semínky na ozdobu

 

Z pomazánkového másla a mouky vypracujte těsto a vyválejte do placky.

Dýni nastrouhejte či nasekejte najemno, smíchejte s česnekem krájeným na plátky, brynzou a petrželkou.

Z těsta vykrajujte nejlépe tvořítkem na šátečky kolečka o půrměru 6 cm. Doprostřed kolečka dejte trochu náplně, přehněte a pevně stiskněte okraje.

Pirožky klaďte na plech vyložený pečícím papírem, potřete mlékem nebo rozšlehaným vejcem a posypte slunečnicovými semínky.

Pečte v troubě předehřáté na 195 stupňů Celsia (175 stupňů Celsia v horkovzdušné) asi 25 minut.  

 

(Recept pochází z kuchařky Lenky Požárové Což takhle dát si.. dýně)

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz