Zadělávané kedlubny jsou tradičním českým pokrmem, který si získal oblibu díky své jednoduchosti a výtečné chuti. Pokud máte rádi klasické přílohové zelí, tak určitě vyzkoušejte i tento recept. Kedlubny jsou bohaté na vitamíny a minerály, což z nich činí ideální surovinu pro zdravou a vyváženou stravu. A tento recept je skvělým příkladem toho, jak lze z běžné suroviny připravit skvělou přílohu k masu, či dokonce i samostatný chod.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 4 až 5 kedluben
- sůl
- pepř
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- špetka muškátového oříšku
Kedlubny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, případně nastrouhejte na struhadle.
Vložte je do kastrolu, podlijte vodou, mírně osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a zvolna duste doměkka.
Když změknout přidejte k nim máslo rozemnuté s hladkou moukou, promíchejte a ještě krátce povařte.
Podávejte s vařenými brambory nebo samotné.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.