Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Dýňová frittata: Skvělý způsob, jak využít sezónní dýni

Dýňová frittata: Skvělý způsob, jak využít sezónní dýni

13.9.2024 - AndreaP.

Konzumace dýní má prokazatelně prospěšné účinky na náš organismus. Dýně jsou dobře stravitelné, a proto je mohou do jídelníčku zařadit nejen dospělí, ale i děti, třeba hned v prvních příkrmech. Dýně obsahují hodně vody, spoustu vlákniny a skvěle doplní jídelníček při očistě organismu. Dýně má vysoký obsah antioxidantů, vitamínů a minerálů a dají se jednoduše připravit nasladko i naslano. Náš dnešní recept na dýňovou frittatu je skvělým způsobem, jak využít právě zmíněnou sezónní surovinu a během chvilky si připravit chutné a výživné jídlo. Tento italský pokrm se tradičně připravuje z vajec a různých přísad a je ideální pro rychlou večeři. Kombinace sladké dýně, aromatických bylinek a sýra vytvoří chuť, které nikdo neodolá.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 červená cibule
  • olivový olej
  • 400 g máslové dýně
  • 250 g klobásy
  • sůl
  • hrst nakrájené kapusty
  • 8 vajec
  • 150 ml zakysané smetany
  • 150 g sýru Feta

 

Předehřejte troubu na 200 °C.

Červenou cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte pozvolna zkaramelizovat na rozehřátém oleji v pánvi s kovovou rukojetí, kterou je možné vložit do trouby. Přidejte nakrájenou dýni a klobásu, osolte a opečte doměkka. Po chvíli přihoďte nakrájenou kapustu a ještě pár minut opékejte.

Vajíčka prošlehejte se zakysanou smetanou a nalijte do pánve. Posypte nakrájenou fetou a dejte na půl hodiny zapéct do trouby. Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, pečte frittatu 20 minut na mírném ohni.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz