Toto jídlo se řadí do kategorie velmi rychlých a snadných receptů, navíc je velmi variabilní. Místo bulguru lze totiž použít jakoukoliv jinou obilovinu, stejně tak zeleninu lze střídat dle chuti i ročního období (v zimním období lze použít i zeleninu mraženou).
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 130 g bulguru
- 1 lžíci oleje
- 2 středně velké mrkve
- 1 větší cuketu
- 80 g fazolových lusků
- sůl
- pepř
- kurkumu
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 40 g parmezánu
Nejprve si uvaříme bulgur v osolené vodě dle návodu na sáčku.
Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a na něm osmažíme očištěnou a nastrouhanou mrkev a cuketu společně s nakrájenými fazolovými lusky (je možné použít i mražené). Osolíme, opepříme, přidáme kurkumu.
Když je zelenina měkká, vmícháme uvařený bulgur, jogurt a parmezán.
Lehce promícháme a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.