Vepřové maso na zázvoru je oblíbený recept, který kombinuje jemnou chuť vepřového masa s pikantností zázvoru. Tento pokrm je nenáročný na přípravu, stačí jen pár základních surovin a trošku času na přípravu, abyste si mohli poté v klidu vychutnat toto lahodné jídlo.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1/2 kg vepřového masa
- sůl
- 1 lžíce mletého zázvoru
- 1 cibule
- olej
- 1 smetana na vaření
- 2 lžíce mouky
Na pleji zpěníme oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli.
Vepřové maso nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme a přidáme zázvor. Na půl kilogramu masa počítáme 1 lžíci mletého zázvaru.
Maso vhodíme na cibuli, zprudka opečeme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.
Po změknutí masa zalijeme smetanou promíchanou s moukou, dobře rozmícháme a povaříme. Smetana celý pokrm krásně zjemní.
Podáváme s knedlíkem, rýží či bramborem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.