Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Lahodné rajčatové rizoto. Tradiční pokrm s moderním nádechem

Lahodné rajčatové rizoto. Tradiční pokrm s moderním nádechem

2.9.2024 - AndreaP.

Rajčatové rizoto je skvělý způsob, jak využít čerstvá rajčata, která ještě stále hojně dozrávají na zahrádkách, a připravit tak chutný a zdravý pokrm. Jak na to si ukážeme právě nyní.

(fotografie: https://depositphotos.com)

Potřebujeme:

  • 150 g másla
  • 20 g cibule
  • 300 g rýže
  • 300 g rajčat
  • 60 g anglické slaniny
  • 30 g mrkve
  • sůl
  • vývar
  • 100 g strouhaného čedaru

 

Na 100 g másla necháme zrůžovět drobně nakrájenou cibuli, mrkev a anglickou slaninu, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme asi 20 minut.

Potom směs prolisujeme, vložíme zpět do rendlíku, přidáme přebranou propláchnutou rýži, chvíli podusíme, přilijeme vývar, osolíme a dusíme do měkka.

Rizoto upravíme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a poklademe kousky zbylého másla.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz