Rajčatové rizoto je skvělý způsob, jak využít čerstvá rajčata, která ještě stále hojně dozrávají na zahrádkách, a připravit tak chutný a zdravý pokrm. Jak na to si ukážeme právě nyní.
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- 150 g másla
- 20 g cibule
- 300 g rýže
- 300 g rajčat
- 60 g anglické slaniny
- 30 g mrkve
- sůl
- vývar
- 100 g strouhaného čedaru
Na 100 g másla necháme zrůžovět drobně nakrájenou cibuli, mrkev a anglickou slaninu, přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme asi 20 minut.
Potom směs prolisujeme, vložíme zpět do rendlíku, přidáme přebranou propláchnutou rýži, chvíli podusíme, přilijeme vývar, osolíme a dusíme do měkka.
Rizoto upravíme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a poklademe kousky zbylého másla.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.