Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Makaróny po Neapolsku: Lahodná Italská klasika

Makaróny po Neapolsku: Lahodná Italská klasika

31.8.2024 - AndreaP.

Makaróny po neapolsku jsou klasickým italským pokrmem, který si získal srdce mnoha gurmánů po celém světě. Tento recept v sobě kombinuje jednoduchost přípravy a bohatou chuť, což z něj činí ideální pokrm pro rychlé rodinné večeře. Základem jsou pochopitelně kvalitní makaróny, které se podávají s lahodnou omáčkou z rajčatového protlaku, česneku, slaniny a čerstvých bylinek.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 500 g makarónů
  • 50 g slaniny
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 50 g másla
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 100 g strouhaného čedaru
  • sůl
  • mletý pepř
  • několik lístků bazalky
 
V osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme je a necháme okapat.
 
Mezitím si připravíme omáčku. Slaninu nakrájíme na kousky a vložíme do rendlíku, přidáme nakrájený česnek, sekanou petrželku, máslo a chvíli osmahneme. Potom přidáme rajský protlak rozředěný vodou, sůl, pepř a dusíme na mírném ohni, až omáčka zahoustne.
 
Na talíř upravíme těstoviny, do středu dáme porci omáčky, posypeme strouhaným sýrem a sekanými bazalkovými lístky.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz