Zeleninové kari je pokrm, který vás okouzlí svou bohatou chutí a pestrostí barev. Je plný čerstvé zeleniny a aromatického koření, zdravý a výživný. Je to také vhodný recept nejen pro vegetariány, ale také pro ty, kteří chtějí stravu odlehčit od masa. Zjemnění výsledné chuti nám zajistí kysaná smetana a překvapením v receptu bude přidání červeného vína na samotném konci. Pojďme na to.
(fotografie: Pixabay)
Na dnešní recept budeme potřebovat :
- 6 větších brambor
- 1 salátová okurka
- 4 větší rajčata
- 1 cibule
- 1 kelímek kysané smetany
- sůl
- pepř
- kurkuma
- kari
- zázvor
- majoránka
- univerzální kořenící přípravek pro indickou kuchyni
- sladká a pálivá paprika
- olej
- červené víno
Brambory uvařte ve slupce. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostky.
Okurku oloupejte a spolu s rajčaty nakrájejte také na kostky.
Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte na pánvi dozlatova.
Přidejte rajčata a okurky, pokud bude třeba mírně podlejte a nechte dusit, dokud okurky nezměknou.
Pak přidejte nakrájené brambory, mírně podlejte a opět nechte dusit asi 10 minut.
Přidejte všechno koření, dle uvážení. Můžete koření obměňovat, dle chuti.
Nakonec vše zalijte kysanou smetanou, červeným vínem, osolte a nechte ještě chvíli podusit.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.