Právě jste se vrátili ze zahrádky, a nyní už zoufale hledíte na stůl, kde jste položili další várku cuket? Co s nimi? Otázka na konci srpna více než častá. A proto máme pro vás další tip. Připravte si z nich polévku. A to ne ledajakou, ale cuketovou "gulášovku". Je to vynikající polévka, která dokonale využije sezónní potravinu. Spojí v sobě jemnou chuť cukety a výraznou chuť koření a klobásy. Dohromady je to skvělá alternativa k tradiční masové gulášovce.
(ilustrační fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 800 g očištěné cukety
- 6-8 brambor
- 500 g klobásy (uzeniny)
- 2 středně velké cibule
- 7-8 stroužků česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce gulášové sladké papriky
- 3 l vývaru
- sádlo
- kmín
- pepř
- sůl
- majoránka
- chilli
Do hlubšího hrnce dejte sádlo a na něm orestujte drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte nahrubo nastrouhanou cuketu, prolisovaný česnek a poduste 10 minut.
Přidejte papriku, sůl, mouku a krátce osmahněte. Zalijte vývarem a vařte asi 5 minut, poté rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
Nakonec přidejte kmín, na kostičky nakrájené brambory a klobásu. Vařte do změknutí brambor, občas promíchejte.
Polévku dochuťte majoránkou a chilli dle chuti.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.