Ideální recept pro dny obyčejné i sváteční. Vhodná jako rychlý oběd či večeře, kdy nejlepší přílohou pak je bramborové kaše, případně klasické vařené brambory. Rovněž tak je ale vítaným zpestřením studeného pohoštění, které je doplněno čerstvým pečivem. Pochopitelně dostatek zeleniny nesmí chybět při žádné z variant servírování pokrmu. Řeč je o sekané z mletého bůčku, která je krásně šťavnatá a zcela jistě vám bude chutnat.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 hrnky umletého bůčku
- 1 velká cibule
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku Solamylu
- sůl
- pepř
- 6 vajec vařených natvrdo
Umletý bůček smícháme s nastrouhanou cibulí, Solamylem, mlékem, solí a pepřem. Vypracujeme směs, kterou necháme v chladničce do druhého dne uležet.
Na plech položíme alobal a potřeme ho olejem. Na alobal rozprostřeme obdelník bůčkové směsi, na prostředek rozložíme vajíčka uvařená na tvrdo a maso přehrneme přes vajíčka tak, že vznikne celistvá šiška, kolem které alobal pevně zabalíme.
Sekanou pečeme v alobalu asi 1 1/2 hodiny. Před dopečením alobal rozevřeme, aby sekaná zrůžověla.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.