Mrkvová pomazánka je skvělým způsobem, jak využít čerstvou mrkev a připravit si chutnou, zdravou, svěží a hlavně rychlou svačinu. Navíc nás její chuť přenese do dětství, protože jaká je nejčastější pomazánka ve školkách? Ano, je to zcela jistě mrkvičková. Je to pomazánka plná vitamínů a vlákniny, kdy oboje je pro naše tělo nezbytné. A nejvíce nám bude chutnat namazaná na čerstvém pečivu.
Potřebujeme:
- 200 g zakysané smetany
- 150 g sýru (např. Gervais)
- 5 velkých mrkví
- 1-2 lžíce citrónové šťávy
- sůl
- mletý pepř
- nasekaná petrželka na ozdobení
Nejprve si mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
Do takto připravené mrkve přidáme sýr, smetanu, šťávu z citrónu, sůl a pepř a vše důkladně promícháme.
Dáme do ledničky, kde necháme odležet (alespoň hodinku, aby se chutě prolnuly).
Podáváme s pečivem, dozdobíme nasekanou petrželkou, můžeme přidat i další zeleninu (rajčata, ředkvičky, papriky).
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.