Léto je ideální čas pro lehká a zdravá jídla, která nás osvěží a dodají energii. Jedním z takových pokrmů je cuketová smaženice. Cuketa je skvělá sezónní zelenina, která se hodí do mnoha receptů díky své jemné chuti a vysokému obsahu vody. A právě v kombinaci s vejci, cibulí, slaniny, žampiónů a koření vytvoříte lahodnout smaženici, která opravdu chutná. Připravte si tedy pánvičku a pojďme na to!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 mladá menší cuketa
- 50 g anglické slaniny
- 1 středně velká cibule
- 3-4 vejce
- 1 lžička oleje
- kousek červené kapie
- 2-3 stroužky česneku
- 3 žampiony
- sůl
- pepř
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Cuketu, kapii, žampiony nakrájíme na kousky.
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Slaninu vyškvaříme na oleji, přidáme cibuli a restujeme do zlatavé barvy.
Cuketu, kapii a žampiony přidáme k cibuli a chvíli smažíme, aby zelenina ale zůstala křupavá.
Do směsi poté vmícháme rozšlehaná vejce a necháme srazit.
Osolíme, opepříme a nakonec přidáme česnek.
Podáváme s čerstvým domácím chlebem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.