Máte rádi bramboráky? Mnozí zřejmě ano, jelikož se jedná o oblíbený pokrm české kuchyně, který se dědí z generace na generaci. A co kdybychom vám tuto pochoutku trošku ozvláštnili? Napadlo vás někdy do nich totiž přidat další českou klasiku, kterou je pivo? Vyzkoušejte, stojí to rozhodně za to.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1/2 kg brambor
- 100-120 ml piva
- 1 vejce
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- 2 střední žampiony (nebo škvarky, anglická slanina, uzené maso - vše nakrájené)
- 2 lžíce sušené smažené cibule
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce strouhanky
- kmín
- sůl
- pepř
- majoránka
- olej na smažení
Brambory oloupeme a omyjeme, stejně tak očistíme žampióny. Oboje nastrouháme na hrubším struhadle.
Poté přidáme vejce, česnek, sušenou cibuli, koření, pivo a nakonec mouku se strouhankou. Mouku přidáváme postupně do požadované hustoty bramborákového těsta.
Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran do křupava.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.