Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Pivní bramboráky aneb nová verze české klasiky

Pivní bramboráky aneb nová verze české klasiky

12.8.2024 - AndreaP.

Máte rádi bramboráky? Mnozí zřejmě ano, jelikož se jedná o oblíbený pokrm české kuchyně, který se dědí z generace na generaci. A co kdybychom vám tuto pochoutku trošku ozvláštnili? Napadlo vás někdy do nich totiž přidat další českou klasiku, kterou je pivo? Vyzkoušejte, stojí to rozhodně za to. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1/2 kg brambor
  • 100-120 ml  piva
  • 1 vejce
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 střední žampiony (nebo škvarky, anglická slanina, uzené maso - vše nakrájené)
  • 2 lžíce sušené smažené cibule
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce strouhanky
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • olej na smažení

 

Brambory oloupeme a omyjeme, stejně tak očistíme žampióny. Oboje nastrouháme na hrubším struhadle. 

Poté přidáme vejce, česnek, sušenou cibuli, koření, pivo a nakonec mouku se strouhankou. Mouku přidáváme postupně do požadované hustoty bramborákového těsta.

Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran do křupava.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz