V horkých letních dnech není nic lepšího než osvěžující nápoj, který nás ochladí a zároveň dodá tělu potřebné vitamíny a minerály. Okurková limonáda je pravou volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu k běžným limonádám. Zcela jednoduchý recept připravený z okurek, kterých je teď všude dostatek, citrónové šťávy a perlivé vody zcela překvapí svým osvěžujícícm účinkem a hlavně příjemnou chutí. Příprava je velmi snadná, takže si tuto limonádu lze připravit kdykoliv během dne.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1,5 l perlivé (případně i neperlivé) vody
- 1 salátová okurka
- 2 lžíce medu nebo třtinového cukru
- 2 citróny nebo limetky
Salátovou okurku omyjeme a oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme tyčovým mixérem do konzistence řidčího pyré.
Přidáme přibližně 0,5 litru vody (perlivé či neperlivé) a necháme vylouhovat 10 -15 minut v chladničce. Vylouhovanou okurkovou směs přelijeme přes sítko do džbánu, vymačkáme šťávu z dvou citrónů či limetek a osladíme dle chuti medem nebo třtinovým cukrem.
Dolijeme vodou a promícháme. Dle potřeby přidáme kostky ledu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.