Je srpen, což je období ve znamení cuket. Jsou úplně všude a jejich zpracování je čím dál náročnější. Dnes je nebudeme ale ani zavařovat, ani z nich péct moučníky či smažit bramboráky, teda cukeťáky, ale uděláme si jednoduchou polévku. Zasytí a příprava je naprosto jednoduchá.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 středně velká cuketa
- 4 středně velké brambory
- 1 větší cibule
- 1/2 l zeleninový vývar
- 2 čajové lžičky sladké mleté papriky
- 0,5 čajové lžičky chilli
- sůl
- pepř
- olej
- plátky staršího chleba
Cuketu oloupeme, rozpůlíme a odstraníme střed s jadérky. Zbytek nakrájíme na malé kostky. Stejně tak oloupeme brambory a nakrájíme je.
Do hrnce nalijeme trošku oleje a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Poté přidáme cuketu, restujeme zhruba dvě minuty. Následně vložíme brambory, veškeré koření a vývar, vše promícháme a dolijeme zhruba 1,5 litrem vody. Vaříme do změknutí brambor a cukety.
Hotovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dle chuti ještě případně dosolíme.
Starší chléb nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do křupava.
Podáváme s polévkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.