Prázdniny se překlopily do své druhé poloviny, tolik oblíbené prázdninové grilovačky jsou i nadále v kurzu a hrají prim. Dnes si ukážeme další z mnoha grilovacích receptů, tentokrát to budou oblíbené klobásy, které ale jednoduchou předpřípravou lahodně vystřelíme do nebes. Co tedy musíme udělat, aby se z "obyčejné" klobásy stala delikatesa?
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- klobásy se sýrem
- pivo
- cibule
- lžíce rostlinného oleje
- hořčice k dochucení
- tymián
Cibuli nakrájíme na kolečka a položíme na dno hrnce, na ně rozložíme klobásky, tymián a zalijeme pivem a vodou (v poměru 3 díly piva, jeden díl vody).
Zvolna vaříme cca 4 minuty.
Povaření klobás v pivu zkrátí dobu grilování a klobáskám dodá jedinečnou chuť.
Klobásky necháme okapat, poté je nařízneme a pomažeme olejem.
Poté grilujeme cca 5 minut z každé strany. Podáváme s chlebem a hořčicí.
Tip: Společně s klobáskami si ogrilujte i cibuli, kterou jste vařili v pivě. Je to naprostá delikatesa.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.