Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Jak z obyčejné klobásky ugrilovat delikatesu? Uvařte jí v pivu!

Jak z obyčejné klobásky ugrilovat delikatesu? Uvařte jí v pivu!

5.8.2024 - AndreaP.

Prázdniny se překlopily do své druhé poloviny, tolik oblíbené prázdninové grilovačky jsou i nadále v kurzu a hrají prim. Dnes si ukážeme další z mnoha grilovacích receptů, tentokrát to budou oblíbené klobásy, které ale jednoduchou předpřípravou lahodně vystřelíme do nebes. Co tedy musíme udělat, aby se z "obyčejné" klobásy stala delikatesa?

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • klobásy se sýrem 
  • pivo
  • cibule
  • lžíce rostlinného oleje
  • hořčice k dochucení
  • tymián

 

Cibuli nakrájíme na kolečka a položíme na dno hrnce, na ně rozložíme klobásky, tymián a zalijeme pivem a vodou (v poměru 3 díly piva, jeden díl vody).

Zvolna vaříme cca 4 minuty.

Povaření klobás v pivu zkrátí dobu grilování a klobáskám dodá jedinečnou chuť.

Klobásky necháme okapat, poté je nařízneme a pomažeme olejem.

Poté grilujeme cca 5 minut z každé strany. Podáváme s chlebem a hořčicí.

Tip: Společně s klobáskami si ogrilujte i cibuli, kterou jste vařili v pivě. Je to naprostá delikatesa.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz