Chystáte v blízké době nějakou oslavu a chcete mít na stole i nějaké extra pohoštění, které bude chutné, pikantní, nenáročné na přípravu a čas, ideálně kdyby šlo připravit předem? Pak máme pro vás tip, připravte si kořeněný bůček. Nebude pečený, který mnozí znají a je dosti těžký na trávení, ale dietnější vařený, což na první pohled ani nepoznáte. Vaše trávení to však pozná dozajista. Jak na to?
(fotografie: https://depositphotos.com)
Potřebujeme:
- vepřový bůček bez kosti
- sůl
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- mletá paprika
- koriandr
- kmín
- pepř
Pokud máte tlakový hrnec, zvolte ten, v něm je příprava rychlejší, v klasickém hrnci pochopitelně také můžete, ale doba varu bude delší.
Libový bůček dejte do osolené vody, přidejte nové koření, celý pepř a bobkový list a vařte do měkka (ve zmiňovaném tlakovém hrnci jistě nejméně hodinu a půl).
Mezitím si připravte směs na obalení, takže smíchejte mletou papriku, koriandr, kmín a mletý pepř - v poměru dle chuti a velikosti masa. Doplnit si můžete libovolně ale i další suroviny - např. rozmarýn, sůl, sušený česnek - nebojte se experimentovat.
Uvařené maso ještě teplé vyjměte, obalíte celé v koření a ihned zabalíte do alobalu. Necháte vychladnout. Po vychladnutí uložíte do lednice, kde necháte maso minimálně týden proležet.
Poté krájíte na tenké plátky a podáváte. Příloha chléb, hořčice, kyselý okurek, dostatek zeleniny, cibule.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.