Citrónová bábovka je oblíbený a osvěžující moučník. Hlavním prvkem je citrónová šťáva, která dodává moučníku kyselost a zároveň pomáhá vyvážit sladkost těsta. Harmonická kombinace, která potěší každého. A umíte si představit tu vůni, která se šíří po kuchyni, když se bábovka peče? Je nezapomenutelná a bábovka pomalu nebude mít šanci ani vychladnout.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 180 g moučkového cukru
- 5 vajec
- 200 g hladké mouky
- 1 citrónový pudink
- šťáva i kůra z 1,5 citrónu
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 sklenice vody
Z pěti bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme zlehka cukr, a poté postupně po jednom všech pět žloutků. Do takto dobře vyšlehané hmoty přidáme citrónovou šťávu, vodu a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovým pudinkem. Nakonec vmícháme citrónovou kůru z dobře omytého citrónu.
Těsto nalijeme do řádně vymazané a vysypané formy na bábovku a pomalu upečeme ve středně předehřáté troubě. Po vychladnutí bábovku polijeme citrónovou polevou.
Poleva :
- 250 g moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce vařící vody, 1 lžíce oleje
Moučkový cukr zalijeme horkou vodou, přidáme šťávu z citrónu a olej a umícháme hustou lesklou polevu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.