Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Citrónová bábovka v osvěžujícím kabátě

Citrónová bábovka v osvěžujícím kabátě

25.7.2024 - AndreaP.

Citrónová bábovka je oblíbený a osvěžující moučník. Hlavním prvkem je citrónová šťáva, která dodává moučníku kyselost a zároveň pomáhá vyvážit sladkost těsta. Harmonická kombinace, která potěší každého. A umíte si představit tu vůni, která se šíří po kuchyni, když se bábovka peče? Je nezapomenutelná a bábovka pomalu nebude mít šanci ani vychladnout. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • 180 g moučkového cukru
  • 5 vajec
  • 200 g hladké mouky
  • 1 citrónový pudink
  • šťáva i kůra z 1,5 citrónu
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 sklenice vody

 

Z pěti bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme zlehka cukr, a poté postupně po jednom všech pět žloutků. Do takto dobře vyšlehané hmoty přidáme citrónovou šťávu, vodu a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a citrónovým pudinkem. Nakonec vmícháme citrónovou kůru z dobře omytého citrónu.

Těsto nalijeme do řádně vymazané a vysypané formy na bábovku a pomalu upečeme ve středně předehřáté troubě. Po vychladnutí bábovku polijeme citrónovou polevou.

Poleva :

  • 250 g moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce vařící vody, 1 lžíce oleje

Moučkový cukr zalijeme horkou vodou, přidáme šťávu z citrónu a olej a umícháme hustou lesklou polevu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz