Řešíte často problém, jak do dětí, potažmo do své drahé polovičky dostat aspoň nějakou zeleninu? Máme pro vás řešení! Zeleninové hranolky. Jsou totiž nejen skvělou přílohou k jakémukoliv jídlu, ale vynikající jsou i jen tak samotné a dětem budou chutnat stoprocentně. My máme v receptu jako základ celer, červenou řepu a mrkev, kombinovat ale můžete pochopitelně jakoukoliv zeleninu (paprika, cibule, brokolice, ředkvičky, cuketa, brambory). U některých druhů zeleniny se už ze své podstaty sice nepodaří dokonalý tvar hranolků, ale na chuti jim to nic neubere, a navíc bude talíř barevně daleko pestřejší. Použít k nim můžete nejen tatarku, ale také svůj oblíbený dip.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 celer
- 2 červené řepy
- 4 mrkve
- 6 stroužků česneku
- větvičku rozmarýnu
- sůl
- slunečnicový olej
Všechnu zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na stejnoměrné hranolky, vyjma česneku, ten prolisujeme. Hranolky řádně osušíme, přebytečná voda se musí odstranit, aby hranolky byly co nejvíce křupavé.
Hranolky zeleniny promícháme s olejem a prolisovaným česnekem. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a přidáme větvičku rozmarýnu.
Pečeme cca 45 minut ve vyhřáté troubě na 220 stupňů. Občas promícháme.
Hranolky solíme až nakonec.
Podáváme s tatarkou či oblíbeným dipem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.