Tropické počasí přímo vybízí k tomu, abychom nakoupili maso, uzeniny i zeleninu a pro svou rodinu či přátele připravili vynikající pochoutky na grilu v příjemném prostředí našich zahrad a teras. Není přece nic lepšího než se dobře najíst v okruhu svých nejbližších. Vyzkoušejte náš recept na plněná krůtí prsa!
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 1 kg krůtích prsíček
- ostrá chilli omáčka
- sůl
- grilovací koření
- steakový pepř
- sojová omáčka sladká
- sojová omáčka
- žampióny
- červená a žlutá paprika
- anglická slanina
- ostrá klobáska nebo paprikáš či jinou uzeninu
- ostrá bambusová párátka nebo jehly na špízy
- olej
Krůtí prsíčka nakrájíme na větší pláty (dvojplátek), tj. přes prsíčka nařízneme jeden plátek asi 1 a 1/2 cm, který nedořízneme do konce (asi tak 2 cm necháme) a řežeme další 1 a 1/2 cm plátek, který již uřízneme celý. Vznikne velký plát, který bez problému naplníme. Plátky opravdu velmi lehce naklepeme (nejlépe, když přes ně dáme na mikrotenový sáček - maso se netrhá a nelepí).
Maso z obou stran trochu osolíme, posypeme grilovacím kořením, trochou steakového pepře. Pak již máme připraveno k plnění.
Stranu, kterou budeme plnit lehce potřeme čili omáčkou a kapkou sojové omáčky (můžeme přidat trochu bylinek, ale nesmíme to přehnat, bylo by to hořké). Na to dáme plátek anglické slaniny, lžičku žampiónů, trochu nakrájených barevných paprik a kousek uzeniny. Uzavřeme párátky a připravíme si směs na potírání:
V hrníčku rozmícháme asi 2 dcl oleje s grilovacím kořením, trochou sladké sojové omáčky a čili (ale jen trochu, aby to bylo příjemné na chuť ne na hasiče) a máme-li přidáme trochu posekaných čerstvých bylinek (je dobré dát trochu bazalky, tymiánu, oregána a šalvěje dle chuti).
Pak již grilujeme na mírném plameni za občasného otáčení a hojného potírání směsí asi 35 -40 minut.
Komu nevadí sýr, může do náplně přidat kousek tvrdého sýra nebo nastrouhanou Nivu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.