V redakci jsme měly možnost otestovat a poctivě vyzkoušet fleky od Panzani. A tak jsme se hned radostně do těstovinového testování pustily. Pro chuťové buňky to byla parádní jízda, v kuchyni jsme strávily minimum času a příjemné překvapení tak na sebe nenechalo dlouho čekat.
Nejen šunkofleky
Jen těžko si lze představit, že by snad na povrchu zemském existoval člověk, který nezná šunkofleky. Tohle jídlo vede v povědomí úplně každý a drtivá většina jedlíků ho zbožňuje. Zapečený pokrm z těstovinových flíčků a šunky nebo uzeného masa je bleskově hotový, dá se jíst jak zatepla, tak zastudena a v podstatě mu není co vytknout. Když jde navíc o fleky od Panzani, dostanou šunkofleky díky těmto kvalitním těstovinám i jistý nádech nostalgie. Budete si totiž rázem připadat, jako byste z pekáčku uždibovali šunkofleky přímo v babiččině kuchyni. Fleky totiž po uvaření drží svůj originální tvar i přes to, že jsou uvařené do měkka a šunkofleky jsou ve výsledku mnohem nadýchanější, ne tak hutné a spláclé.
Vařit ale donekonečna pořád jen šunkofleky by byla věčná škoda. Můžou být sebelepší, ale i u takového jídla platí, že čeho je moc, toho je příliš. A věčným opakováním šunkofleků byste se navíc ochudili o možnost vyzkoušet si s fleky od Panzani zakouzlit v kuchyni i jinak.
V redakci jsme za vás vyzkoušeli i mnoho jiných receptů a fleky se osvědčily snad v každém z nich.
Recept na fleky s mletým masem a boloňskou omáčkou
Pro rychlý oběd jsem zvolila toto jídlo a rozhodně jsem ani na vteřinu nezalitovala. Boloňskou omáčku jsme si připravily podle naší kolegyně vErušky, ale rozhodně se můžete pustit i do vlastní tak, jak jste zvyklí.
Se samotnými fleky z maximálně kvalitní semolinové mouky, která je stále více vyhledávaná, se vám bude rovněž pracovat úžasně. Tyhle flíčky jednoznačně řadíme do lehké a nutričně správně vyvážené stravy, která je navíc velice chutná. Pokud si tak chcete pochutnat kvalitně a zdravě, recept si rozhodně zkuste.
Suroviny:
- jedno balení fleků
- Boloňská omáčka podle vErušky
- parmezán
Postup:
- Do většího hrnce si natočíme vodu a přivedeme ji k varu.
- Těsně před tím, než voda začne vřít, ji pořádně osolíme.
- Když voda vaří, kápneme do ní trochu oleje a vsypeme těstoviny.
- Uvaříme podle návodu na obale a následně si fleky scedíme.
- Přiklopíme si fleky pokličkou, aby nám zůstaly pěkně teplé.
- A jdeme na omáčku.
- Nakonec vše důkladně smícháme a každou jednotlivou porci poté při servírování bohatě zasypeme parmezánem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.