Asi není v létě nic oblíbenějšího než dobře vychlazený meloun. Také ho v horkém období jíte na kila? Stejně tak ledové tříště patří v horkém období k vyhledávaným pochoutkám. Vyrobit se dají i doma za minimální náklady, a ještě můžete ovlivnit jejich případnou sladkost tím, že si dáte cukru dle vlastní potřeby. Spojte v tomto receptu oboje v jedno a připravte si osvěžující melounovou tříšť. Horko nedostane žádnou šanci! A dospělým můžete přidat i krapet alkoholu.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- cca 600 g nakrájeného melounu
- 4 lžíce citrónové šťávy (případně limetkové)
- 350 ml vody
- 150 g cukru krupice
Na pánev vsypte krupicový cukr, přilejte vodu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak uveďte do prudkého varu, v tomto bodu zmírněte teplotu a nechce zhruba 10 minut probublávat, aby se zredukovala voda.
V mezičase si melounové kostky v mixéru rozmixujte na hladkou hmotu.
Do cukrového sirupu vmíchejte šťávu z citrónu či limetky a vlijte do dřeně z melounu. Promíchejte.
Přendejte do plastových nižších misek a dejte chladit do mrazáku minimálně na šest hodin. V průběhu mrazení lehce promíchejte, aby se zamražovaná směs odlehčila.
Před servírováním seškrabujte dřeň lžící, přendejte do nachlazených pohárků, dozdobte citrónem, mátou a ihned podávejte.
Pokud chcete alkoholickou verzi, přidejte do každého pohárku těsně před podáním kubánský rum.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.