Babinet.cz  /  Recepty  /  Nápoje  /  Melounová tříšť jako společník do veder. Udělat lze i alkoholickou verzi

Melounová tříšť jako společník do veder. Udělat lze i alkoholickou verzi

20.7.2024 - AndreaP.

Asi není v létě nic oblíbenějšího než dobře vychlazený meloun. Také ho v horkém období jíte na kila? Stejně tak ledové tříště patří v horkém období k vyhledávaným pochoutkám. Vyrobit se dají i doma za minimální náklady, a ještě můžete ovlivnit jejich případnou sladkost tím, že si dáte cukru dle vlastní potřeby. Spojte v tomto receptu oboje v jedno a připravte si osvěžující melounovou tříšť. Horko nedostane žádnou šanci! A dospělým můžete přidat i krapet alkoholu.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • cca 600 g nakrájeného melounu
  • 4 lžíce citrónové šťávy (případně limetkové)
  • 350 ml vody
  • 150 g cukru krupice

 

Na pánev vsypte krupicový cukr, přilejte vodu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak uveďte do prudkého varu, v tomto bodu zmírněte teplotu a nechce zhruba 10 minut probublávat, aby se zredukovala voda.

V mezičase si melounové kostky v mixéru rozmixujte na hladkou hmotu.

Do cukrového sirupu vmíchejte šťávu z citrónu či limetky a vlijte do dřeně z melounu. Promíchejte.

Přendejte do plastových nižších misek a dejte chladit do mrazáku minimálně na šest hodin. V průběhu mrazení lehce promíchejte, aby se zamražovaná směs odlehčila. 

Před servírováním seškrabujte dřeň lžící, přendejte do nachlazených pohárků, dozdobte citrónem, mátou a ihned podávejte. 

Pokud chcete alkoholickou verzi, přidejte do každého pohárku těsně před podáním kubánský rum. 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz