Často v receptech probírané ovoce letní sezóny lze využít i tak, aby došlo k tomu nejlahodnějšímu osvěžení, které v těchto tropických teplotách potřebujeme, a to ihned bez čekání. Jaké, že to je? Správná odpověď je pochopitelně zmrzlina. Vyrobit se dá i doma za minimální náklady a zcela dle své chuti, navíc odlehčená o přemíru přidávaného cukru.
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 500 g ovoce dle vlastního výběru (maliny, jahody, borůvky, ostružiny, rybíz...)
- kostky ledu - čím více, tím lépe
- 150 g bílého čistého jogurtu
- 1-2 polévkové lžíce cukru (volte dle sladkosti ovoce)
Ovoce očistíme, nasypeme do mixéru společně s ledem a cukrem a rozmixujeme. Postupně přidáváme jogurt.
Zmrzlinu můžeme díky přidanému ledu podávat ihned, naservírujeme jí do misek, dozdobíme oplatkem, mátou a kopečkem šlehačky či čokoládou. Přidat můžeme i další nerozmixované ovoce.
Náš tip:
- použít můžeme i jakékoliv mražené ovoce, postup je naprosto stejný, jen již nemusíme přidávat led.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.