Cuketu rostou jako zběsilé a tak je dobré jejich skvělé vlastnosti přenést i do období zimy, kdy zelenina bude nedostatkové zboží. A jak jinak to udělat, než že mladé cukety zavaříme. Postup je velice jednoduchcý a v zimě si budete děkovat.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 4 kg přerostlých cuket (čisté váhy po vyčištění)
- 6 cibulí
- 1/2 l octa (žádná voda!)
- 1/2 kg cukru
- 5 dkg soli
- 2 lžíce kmínu
Cuketu oloupeme, vyčistíme a hrubě nastrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod. odležet.
Poté naplníme do vymytých sklenic, uzavřeme a sterilujeme 30 min. při 85°C.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.