Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Lahodná boloňská vepřová pečeně s hříbky

Lahodná boloňská vepřová pečeně s hříbky

14.7.2024 - AndreaP.

Vepřové maso na hříbkovo-mléčné omáčce je klasické české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Je to ideální pokrm jak pro tradiční rodinný oběd či  večeři, tak i pro slavnostní příležitosti. Kombinace jemného vepřového masa a bohaté omáčky vytváří chuť, která je nezapomenutelná. Příprava jídla je přitom velmi snadná a výsledek nikdy nezklame.

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 700 g vepřové pečeně
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletý fenykl
  • 40 g másla
  • 30 g cibule
  • 0,5 l mléka
  • 1 lžíce sekané petrželové natě
  • 100 g dušených žampionů
 
Vepřové maso osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme mletým fenyklem a necháme alespoň 2 hodiny v chladu odležet.
 
Pak je opečeme na oleji a másle po všech stranách, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, vše zalijeme mlékem a za občasného polévání dusíme do měkka.
 
Měkké maso vyndáme, do omáčky přidáme sekanou petrželovou nať, dušené houby a ještě chvilku společně podusíme.
 
Maso nakrájíme na plátky, dáme na talíř a přelijeme omáčkou.
 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz