Vepřové maso na hříbkovo-mléčné omáčce je klasické české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Je to ideální pokrm jak pro tradiční rodinný oběd či večeři, tak i pro slavnostní příležitosti. Kombinace jemného vepřového masa a bohaté omáčky vytváří chuť, která je nezapomenutelná. Příprava jídla je přitom velmi snadná a výsledek nikdy nezklame.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 700 g vepřové pečeně
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- mletý fenykl
- 40 g másla
- 30 g cibule
- 0,5 l mléka
- 1 lžíce sekané petrželové natě
- 100 g dušených žampionů
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.