Tuňáková pěna má několik výhod. Mezi ty základní patří jednoduchá příprava, lze jí totiž připravit velmi rychle a snadno, pouze smícháme a rozšleháme suroviny. Dále je velmi lahodná a a také zdravá, tuňák je totiž bohatý na bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny. Zmínit musíme také variabilitu, jelikož jí můžeme podávat na více způsobů, a sice jako dip, na pečivu či jako náplň do zeleniny. A v neposlední řadě je elegantní při prezentaci, jelikož na talíři vypadá skvěle a může být navíc dozdobena bylinkami a plátky citrónu.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 žloutky
- 2 lžíce žervé
- sůl
- pepř
- 2 lžičky strouhané citronové kůry
- dva svazky bazalky
- listy zeleného salátu na ozdobení
Tuňáka vyklopíme z konzervy a na sítku necháme důkladně okapat. Vidličkou jej rozmačkáme na hrubší kousky. Tuňáka, žloutky a žervé vložíme do mixéru a ušleháme do pěny. Pěnu ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou.
Bazalku omyjeme ve studené vodě, otrháme lístky, nakrájíme je na malé proužky a vmícháme do pěny. Pěnu necháme 15 minut uležet v chladu.
Hodí se například k opečeným toastům s máslem, zdobíme listy zeleného salátu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.