Pstruh je jednou z nejoblíbenějších ryb, které můžete najít v horských řekách a potocích. Jeho jemné maso a výrazná chuť jsou ideální nejen pro gurmány, ale i pro amatérské kuchaře, jelikož jeho úprava je snadná. V tomto receptu vám ukážeme, jak si pstruha připravit s hořčičnou omáčkou, která této rybě dodá pikantní nádech.
(ilustrační fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
- 1 kg ryby
- 200 g smetany
- 3 lžíce ostré francouzské hořčice
- citron
- petrželka
- sůl
- olej
Zapékací misku slabě potřeme olejem a vložíme do ní rybu.
Nasekanou petrželku smícháme se smetanou, hořčicí, osolíme a touto omáčkou přelijeme rybu.
Pečeme v horké troubě asi 30 minut. Smetana se vyvaří a vše se krásně zapeče.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.