Vaše děti rády mlsají, ale vy dbáte na to, aby se stravovaly co nejvíce zdravě? Případně se to týká přímo vás osobně? Zdravé stravování se rozšiřuje čím dál více a sladkosti bez mouky a cukru jsou doslova hitem. Každého z nás ale občas přepadne chuť na sladké. A my vám přinášíme tip na zajímavý recept v podobě rychle upečených sušenek, které jsou zdravé a navíc velmi dobré. Jejich obrovskou výhodou je také to, že vydrží až několik dní, takže jsou ideální také na výlety a na cesty. Kombinace jablíček a ovesných vloček nikdy nezklame.
(fotografie: https://depositphotos.com/cz)
Potřebujeme:
- 300 ml bílého jogurtu (nebo kefíru)
- 350 g ovesných vloček
- 2 jablka
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce rozinek
- skořice
Ovesné vločky vsypte do mísy a smíchejte je s jogurtem či s kefírem. Tuto směs nechejte zhruba půl hodiny odstát, aby vločky nasály vlhkost a změkly.
Jablka omyjte a na struhadle je nastrouhejte. Přidejte k nim rozinky, skořici a med a promíchejte.
Směs přidejte k namočeným vločkám a vše důkladně smíchejte.
Pomocí lžíce nabírejte malé bochánky, které pokládejte na papírem vyložený plech, poté je vždy lžící ještě trošku stlačte, aby se rovnoměrně rozplácly. Mezi jednotlivými bochánky nechte rozestupy.
Vložte do předem vyhřáté trouby a při 180 stupních pečte zhruba 10 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.